Той се извършва със съвременната апаратура и опитен екип на Аджибадем Сити Клиник Младост в София.

Д-р Недев ще преглежда пациенти с тумори и метастази на мозък, шия, кости, бял дроб, онкозаболявания на гърдата, шийката на матката, меките тъкани, простата, метастази.

Първият аспект, който прави лъчетерапията в наше време модерна е модулираната по интензитет лъчетерапия – IMRT. Докато с класическия тип рентгеновите лъчи вървят в права линия и дават доза по своя ход, с IMRT можем да съберем лъчи от няколко различни ъгъла и дозата, която даваме на тумора да го опише, а да намалим дозата в близките органи. Друг аспект на модерната лъчетерапия е IGRTImage Guided Radio Therapy, която се води от образи. Пациентът може да лежи в различна позиция и туморът да се е изместил. IGRT позволява точно да се определи мястото на тумора преди да дадем фракция лъчетерапия. Това се прави рутинно преди всяка процедура в Аджибадем Сити Клиник Младост в София“, обяснява д-р Недев.

Третият аспект на модерното лечение, който той и колегите му прилагат, е стереотактичната радиохирургия. Тя позволява да се планира подаване на висока доза лъчетерапия в самия тумор и с изключителна прецизност без да се облъчват органите около него.

Процедурите в болницата в София се осъществяват с най-модерните апарати за лъчетерапия в момента – линейни ускорители TrueBeam. Лекарите в Аджибадем Сити Клиник Младост в София имат вече значителен опит и в брахитерапията – метод, който дава много добри резултати при пациенти с рак на шийката на матката и на простатата.