На 25 септември 2021 г. д-р Николай Недев ще приема пациенти с онкологични заболявания, които се нуждаят от лъчетерапия. Прегледите се извършват само със записване на час и са платени. Самото лечение се извърива в УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник Младост в София. Методите, които д-р Недев и колегите му прилагат, се базират на прецизност, която запазва здравите тъкани при процеса на облъчване. „За това е необходима изключително прецизна медицинска апаратура, която да установи точно докъде се простира тумора и която да насочи рентгеновите лъчи с точност под един милиметър“, казва д-р Недев. Той прави точно това в болницата в София.

Броя на процедурите се определят според всеки индивидуален случай и освен лечение, целят да запазят и качеството на живот на пациента.

Стереотактичната радиохирургия и стереотактичната радиотерапия се използват при лечение на мозъчни метастази, малки тумори на белия дроб и белодробни метастази, чернодробни метастази, тумори в надбъбреците, панкреаса, костите и лимфните възли. Както се вижда от изброените индикации, става дума за сравнително малки тумори, които са единични.

„Стереотактичната радиохирургия не е операция. Няма елемент на изрязване и отстраняване на тумора по физически начин, а чрез много висока доза локализирана лъчетерапия. Точно затова тя е подходяща за случаи, при които класическата хирургия не може да бъде прилагана“, уточнява специалистът.

Д-р Николай Недев е завършил медицина в Медицинския университет – Варна. Работил е във водещи болници в ЮАР и Нова Зеландия. Новатор в много аспекти на лъчелечението, той е развил първата програма с модулиране на дозата /IMRT/ в Нова Зеландия.

В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София екипът на д-р Недев прилага най-модерните и щадящи методи при тумори и метастази на мозък, шия, кости и бял дроб, меки тъкани, шийка на матката, простата, лимфни възли.

Час за преглед можете да запишете на телефони 0700 33 900, *5544, 0892 20 20 80 или на регистратура на място.