Двете лечебни заведения, известни с високото качество на медицинската услуга, която предлагат, осъществиха проекта в партньорство с Националния център за обществено здраве и анализи и с единствения на Балканите Музей за история на медицината, който се намира във Варна.

Идеята за тематичния календар, който разказва миналото на здравеопазването чрез уникалната колекция, както и неговата реализация са работа на екипа на агенция НИРА Комюникейшънс. Сред експонатите, влезли в изданието, са монети с образите на Хигия и Асклепий от древен Одесос, лекарски слушалки на 100 години, полеви хирургични инструменти от Балканската война, възстановка на аптека от началото на ХХ век.

Календарите се разпространяват сред пациенти и лекари, които си партнират с Аджибадем Сити Клиник Медицински център Клиник във Варна и лечебните заведения от групата в София. Тяхното послание е: „Признанието и благодарността към лечители и лекари са запазени в историческите паметници отпреди хиляди години. Нека запазим това уважение и днес!“

http://petel.bg/TSennosti-ot-minaloto-na-meditsinata-vlyazoha-v-proekt-na-Siti-Klinik__94793