Тестът се провежда без предварително записване на час и е платена услуга.

Модерният способ позволява експресното установяване на грипни щамове от типа А са от типа „Бризбейн“, „Канзас“, а типа В - „Колорадо“ и „Пукет“.

Въпреки че грипната ваканция на децата приключи, грипът не е отминал, напомнят медиците. Положителен тест за грип в първите до 12 до 36 часа от възникването на първите симптоми дава възможност за приложение на специфични противогрипни лекарства.

За да се предпазите от заразяване е добре да се спазват основните правила за хигиена: редовно проветряване на помещенията, носене на предпазна маска, почистване на работните повърхности – бюра, маси, плотове. Тъй като вирусът на грипа е неустойчив на миещи препарати, добре е ръцете да се почистват редовно като се мият със сапун или се почистват със спирт и дезинфектанти.

Аджибадем Сити Клиник Варна е медицински център с комплексен подход в диагностиката и лечението на пациентите. В клиниката работят уважавани и квалифицирани специалисти, които разчитат резултатите от изследвания на съвременна апаратура. Медицинският център разполага с клинична лаборатория, рентген, манипулационна, широк кръг от лекари от почти всички медицински специалности.