5km run 2019
Ноември е месецът, в който подкрепяме мъжете и напомняме да се прегледат профилактично при уролог. Ракът на простатата е втората най-често срещана онкологична диагноза при мъжете в световен план. За да е ефективното лечение обаче е нужна активност от страна на мъжете и редовни прегледи при специалист.

Около тази кауза се обединяват Аджибадем Сити Клиник Варна и  5kmrun във Варна – организацията, която поддържа всяка седмица бягане в Морската градина. Стартовете се в 10 ч. на централната алея под Летния театър независимо от метеорологичните условия. В него участват всички, които желаят – деца, младежи, жени и мъже на различна възраст. 

На 25 ноември, събота 2023 г. бягането ще е посветено на мъжкото здраве и клиниката ще подари 5 безплатни прегледа. Те ще бъдат разиграни сред финалисти на бягането. Аджибадем Сити Клиник във Варна  разполага с възможности за ранна диагностика на това онкологично заболяване – специалисти-уролози, клинична лаборатория, образна диагностика – компютърен томограф и най-новият ядрено-магнитен резонанс във Варна. В болниците ни от веригата: АСС Младост и АСС Болница Токуда се прилагат високотехнологични методи за диагностика на рак на простатата и неговото лечение. 

Със съвместната акция напомняме, че никога не е късно човек да започне да бяга за здравето и да бъде методичен в профилактичните прегледи.