В лечебното заведение дават 35% намаление за платеното лабораторно изследване на хормони TSH, FT4, aTPO. То вече може да се направи за 34 лв. Има и вариант за лабораторно изследване с включена ехография на щитовидна жлеза с 35% отстъпка, чиято цена е 60 лв.

 Щитовидната жлеза е един от най-важните регулаторни органи на организма и ума. Проблеми с нея по-често имат жените. Навременното поставяне на диагноза и започване на лечение е от съществено значение за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми.

„Резки и необясними промени в теглото са показател за заболяване на щитовидната жлеза. Напълняването говори за забавените й функции и недостиг на тироидни хормони. Подуване или притискане в областта на шията, по-забавена или ускорена сърдечна честота са белези, че жлезата има промяна във функциите“, казва д-р Ариф.
Ако се оплаквате от косопад, възможно е причината да е в щитовидната жлеза. Проблемът се решава с терапия, важно е да се установи и да се предприеме лечение.

Щитовидната жлеза е органът, който регулира процесите на топлообмен на тялото. При понижена функция на щитовидната жлеза, когато процесите в организма са забавени, е нормално да се появи усещане за постоянен хлад. При хипертиреоидизъм се наблюдава изпотяване, топли вълни, задух от чувството за топлина.
Оплаквания като суха кожа, чупливи нокти, запек, обилна менструация, мускулна слабост, нередовен месечен цикъл подсказват, че имате проблем и трябва да се обърнете към ендокринолог.