Лекари от Аджибадем Сити Клиник взеха участие в 5-километров маратон заедно с още 500 ентусиазирани участници. По този начин, всички те отбелязаха заедно Световния ден на сърцето. Събитието организирано от Аджибадем Сити Клиник и 5kmrun се състоя през изминалата събота в Южния парк и имаше за цел да обърне внимание на сърдечно-съдовите заболявания и да насърчи усилията ни като общество към по-здравословен за сърцето начин на живот.

Професионалисти в областта на здравеопазването, включително всеотдайни лекари и медицински персонал от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост се обединиха, за да подчертаят важността от превенцията и профилактиката срещу сърдечно-съдовите заболявания, а участници от всички възрасти предизвикаха себе си в съботната сутрин. 

Присъствието на медицински специалисти, които измерваха кръвното налягане на място и брошурите с полезна информация предоставиха възможност за открити разговори относно здравето на сърцето, извън клиничната обстановка. Д-р Александрина Кузов, лекар специализант към Клиниката по кардиология и ангиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център отговори на всички въпроси и предостави ценни съвети на заинтересованите. Проведените на открито консултации, дадоха възможност на участниците да зададат въпроси за своето сърдечно-съдово здраве и да предприемат необходимите стъпки към превенция. 

Успехът на събитието не беше измерен само в изминатите километри, но и с повишения интерес на участниците върху превенцията и навременните профилактичните прегледи - едни от основните цели, които Световният ден на сърцето поставя на фокус всяка година. На финала, на томболен принцип, бе изтеглен и участник, който спечели ваучер за безплатен преглед при кардиолог в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център.

Вярваме, че именно споделеният маратон ще е причината много от хората да дадат приоритет на своето сърдечно-съдово здраве, чрез адаптиране към по-здравословни навици в ежедневието.

Можете да запазите час за профилактичен преглед на тел. номер *5544.