7 април е Световен ден на здравето. Днес отбелязват своя професионален празник и всички, които работят в областта на здравеопазването и медицината.

В глобален мащаб, празникът се отбелязва от 1948 г. по инициатива на Световната здравна организация, а в България се чества и като Ден на здравния работник от 1964 година.

Всяка година Световната здравна организация избира конкретен фокус и тема, под чиито надслов минава 7 април. През 2023 г. темата е „Здраве за всички“.

Аджибадем Сити Клиник прегръща и припознава идеята за грижата към здравето на всеки един пациент като лична кауза. В името на здравето и пълноценния живот ежедневно се извършват малки и големи чудеса, а напредъкът, който професионалистите от болничната група на Аджибадем Сити Клиник бележат с неуморен труд е съизмерим само с този на световно ниво.

Затова днес, когато отбелязваме Световния ден на здравето, обръщаме поглед към всички, които са избрали грижата към обществото и другите за свой професионален и човешки дълг и надникваме зад скритата страна на здравеопазването и личното отношение към пациента.

 

Честит Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник!