Проф. Иво Петров, ръководител на Клиниката по кардиология и ангиология в  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ, е сред водещите лектори на Десетия юбилеен конгрес на Югоизточноевропейски медицински форум (ЮЕМФ). Събитието ще се проведе от 5 до 8 септември в столичния хотел „Маринела“ с подкрепата на Световната медицинска асоциация (СМА). Президентът на СМА д-р Леонид Айделман също е сред гостите на конгреса

Темите на научната програма обхващат сфери от клиничната и социалната медицина: стареене на населението, сърдечно-съдови болести и сърдечно-съдова хирургия, трансплантации, гастроентерология, неврология, неврохирургия и психиатрия, медицина на бедствията, фармакотерапия и други. Акцент на конгреса е дискусия на тема: „Предизвикателства в здравеопазването през XXI век. Ценности и принципи“.

В организацията , чийто президент е доц. Андрей Кехайов, членуват 20 медицински асоциации от Албания, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Грузия, Гърция, Казахстан, Северна Македония, Словения, Украйна, Узбекистан, Сърбия, Молдова, Русия, Хърватия и Черна Гора.

Идеята на форума е да насърчава партньорството между медицинските съсловия в страните членки, да дискутира актуални проблеми на системите на здравеопазването в югоизточния регион на Европа, да обменя опит и разработва общи подходи във всички области и дейности на медицинските организации.

 

Повече информация за конгреса и програмата, можете да проследите ТУК