Известният специалист д-р Валентин Диков ще ръководи Клиниката по Кардиохирургия, гръдна хирургия и съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник, а в екипа му ще работят и други водещи специалисти. Д-р Цанко Гълъбов е началник на Отделението по кардиохирургия, а д-р Стефан Стефанов – на Отделението по съдова хирургия.

„Винаги съм знаел, че рано или късно ще се върна да работя в България и сега, след поканата към мен и заявеното доверие, се присъединявам към Аджибадем Сити Клиник”, каза д-р Валентин Диков. Той изрази увереност, че със своя опит в авангардното лечение на сърдечно-съдовите заболявания, ще допринесе за европейското качество в обслужването на пациентите. Според д-р Диков най-важният критерий в работата му е сигурността на пациентите. Висококвалифицираният екип, модерната апаратура и мултидисциплинарният подход са ключът към преодоляването на сърдечно-съдовите заболявания. “Смятам, че тук заедно с моите колеги ще предоставяме медицински услуги от много високо ниво, съпоставимо с болниците от Западна Европа” допълва д-р Диков.

Д-р Валентин Диков има три придобити специалности в Германия – кардиохирургия, гръдна хирургия и съдова хирургия. Опитът му е над 25 години във водещи немски болници в областта на сърдечно-съдовата и гръдната хирургия. Член е на Немското дружество по гръдна и сърдечно-съдова хирургия и на Европейския борд на гръдните и сърдечно-съдови хирурзи с ранг “Fellow”.

В Аджибадем Сити Клиник се покрива целият обем кардиохирургична и съдова помощ за възрастни и рутинно се прилагат иновативни техники като тази на “биещо сърце” и изключително щадящата за пациента сърдечна хирургия през минимален разрез. Лекуват се и всички спешни сърдечно-съдови състояния, като миокарден инфаркт, дисекация на коремната и гръдната аорта, емболии, артериални тромбози и др.