Образите с превъзходно качество са предоставени от високата хомогенност на магнитното поле (3Т) в съчетание с множество иновативни решения и гарантират, както прецизността на диагностичния процес, така и комфорта на пациентите по време на изследването при скъсено време за преглед  с до 50% в сравнение с другите налични в страната апарати за магнитно-резонансна томография. В допълнение за да се повиши комфорта на пациента, магнитния резонанс е оборудван с музикална уредба, амбиентно осветление и прожектор за видео клипове при желание на пациента.

В отелението по Образна диагностика се извършват и интервенционални диагностични и терапечтични процедури, които обхващат две под-специализирани секции:

  • Съдова интервенционална образна диагностика, която се фокусира върху патология по цялото тяло
  • Интервенционална Неврорентгенология при промени свързани с гръбначния стълб и мозъка.

Лекарите, работещи в Отделението са доказани специалисти в сферата на Образната диагностика и работят по европейските стандарти за добра медицинска практика, като прилагат редица иновативни техники на изследване в отделните области на специалността. Всички изследвания със съвременната апаратура се провеждат съобразно препоръчаните от “Royal College of Radiology” UK прототоли за изследване.

Аджибадем Сити Клиник е модерен лечебен комплекс, който заема 4,000 кв. м площ, на 5 етажа, разполоага с 90 легла, диагностичен център с най-модерната образна диагностика в страната, спешно отделение, 5 операционни зали и две ангиографски лаборатории.