Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и Онкологичен център се реакредитираха по най-високия световен стандарт за качество в здравеопазването - Joint Commission International (JCI). Международна комисия от инспектори по качество проследи дейността на двете болници и не установи нито едно нарушение на 1300 измерими показатели. Процесите по акредитация и спазването на критериите от стандартите гарантират качество и безопасност за пациентите, както и ангажимент за постоянно усъвършенстване и развитите на медицинското обслужване.

 „Изключително сме горди, че продължаваме да бъдем „Златен стандарт” за качество и безопасност, като покриваме абсолютно всички необходими изисквания на най-реномираната организация в тази област”, споделя г-н Ангел Ангелов, изпълнителен директор на най-голямата верига лечебни заведения в България Аджибадем Сити Клиник. „В рамките на 4 години за втори път защитаваме най-престижния сертификат за качествени медицински услуги благодарение на отдадеността на екипите на болниците, отличната им подготовка и стремежа да предоставим на нашите пациенти максимално високо ниво на диагностика и лечение”, допълва г-н Ангелов.

„JCI акредитацията допринася за подобрения в много области – от повишаване на квалификацията на персонала до демонстриране на водещи практики в болнична среда", казва Пол Чанг, вицепрезидент акредитация, стандартизация и оценяване в Комисията по международна акредитация. „Поздравяваме Аджибадем Сити Клиник за усилията да подобрява непрекъснато качеството на болничните услуги в името на безопасността на пациента", допълва той.

За да заслужат отличието на JCI, болниците на Аджибадем Сити Клиник доказаха, че продължават да отговарят на всички критерии в 14 международни стандарта. Тяхното изпълнение отразява отлично представяне в две основни направления - грижи за пациента и организация и управление на лечебните заведения. Положителната оценка по всички показатели е описана в подробен доклад, получен от централата на JCI в Чикаго, САЩ, както и присъждането на статута “Акредитирано лечебно заведение” на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и Онкологичен център.

Инспекторите изразиха добрите си впечатления от условията и начина на предоставяне на услуги в най-новото и модерно лечебно заведение в групата – Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център е първата болница в България, акредитирана от JCI, която получи за първи път сертификат през 2014 г. Заедно с Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда лечебните заведения в най-голямата болнична верига у нас, сертифицирани по JCI, са общо 3. С тях Аджибадем Сити Клиник затвърждава своите намерения да бъде лидер в предоставянето на качествена медицинска помощ в България.

 

 

За Joint Commission International (JCI): JCI е международна организация, която акредитира лечебни заведения в целия свят от 1998 г. Тя е дъщерно дружество на [Съвместната] Комисия за акредитация на здравните заведения (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations или само JCAHO), най-голямата акредитираща организация в САЩ. Информация за дейността на JCI може да се получи на: www.jointcommissioninternational.org.

За Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център: Разположен в сграда на 5 етажа, лечебният комплекс разполага с най-съвременната диагностична апаратура в страната, болничен стационар с 84 легла, 5 операционни зали за кардиохирургия и съдова хирургия, както и с две ангиографски лаборатории. Болницата и диагностичният център са оборудвани с първия в България 3 Тесла Магнитен резонанс. Медицинският екип на „Аджибадем Сити Клиник“ включва водещи лекари с доказан опит у нас и в чужбина. Приоритет за лечебното заведение и неговия екип са максимално щадящи за пациентите процедури като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нерво-съдови процедури и периферни съдови интервенции.

За Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център: Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център е модерно болнично заведение за коплексно и високотехнологично лечение на злокачествени заболявания. Онкологичният център има екип от водещи специалисти, лидери в своите области. Болницата е оборудвана с 2 линейни ускорителя от най-висок клас и има обособени клиники по медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, образна диагностика, гастроентерология, обща и клинична патология, генетика. В болницaта се извършва химиотерапия, таргетна терапия, генетични консултации, рехабилитация и психологическа стабилизация на пациентите и техните близки. Пациентите имат достъп до авангардни технологии като PET/CT и SPECT/CT за образна диагностика, 3D мамограф с томосинтеза, апарат за автоматизирано смесване на лекарства и др.