Д-р Димитър Николов, д-р Никола Колев и д-р Стефан Стефанов, лекари в отделението по Съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник, бяха високо оценени в международния конгрес ”Leipzig Interventional Course”, в който участваха специалисти от 75 страни от цял свят. 

 От 23 до 27 януари в Лайпциг, Германия се проведе ежегодния международен конгрес ,,Leipzig Interventional Course”.  Отдаден на еволюцията в науката, конгресът е най-сериозният европейски форум , посветен на съвременните достижения в интервенционалната терапия на периферните съдови заболявания. LINC е интердисциплинарна среща за създаване на глобална платформа, даваща възможност за дискусия на тема ,,Съдови пациенти”, чрез обединяване на практици от различни специалности, които работят в сферата на ендоваскуларните интервенции. 

 Екипът на отделението по съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник бе представен от д-р Димитър Николов с клиничен случай на рядко усложнение от ендоваскуларна процедура с предизвикателна терапевтична концепция. Иновативното терапевтично решение отреди първа награда от международното жури в категорията ,,Предизвикателни случаи/ Усложнения” http://www.leipzig-interventional-course.com/visitors/scientific-poster-award/ Това е много висока оценка, имайки предвид, че тази година конгресът беше посетен от рекорден брой участници – над 5000, представящи 75 страни.

 За повече информация, отностно конгреса: http://www.leipzig-interventional-course.com