Проф. д-р Иво Петров, завеждащ отделението по Кардиология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, беше удостоен с почетния приз Мъж на годината 2018. На традиционната церемония, организирана от Дарик радио, той получи историческа парадна офицерска сабя, давана на онзи мъж, показал кураж и достойнство.

Проф. Петров беше номиниран за безпрецедентното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез високоспециализирана безкръвна  операция. Пациентът, който е потенциално показан за отворена хирургия, е лекуван изцяло ендоваскуларно с имплантирани два стента през бедрената артерия. Методът е практика за екипа на проф. Петров, който е един от екипите в световен мащаб с най-голям опит.

В края на миналата година Академията „Мъж на годината” определи тримата претенденти за отличието – проф. д-р Иво Петров, проф. Христо Пимпирев и Михаил Заимов.

По регламент публиката гласува онлайн, а събралият най-много гласове, получава приза на Мъж на годината. В рамките на 40 дни са гласували 5000 души, близо 80% от които за проф. Иво Петров.