Лекарите в Сектора по педиатрия към ДКЦ Аджибадем Сити Клиник д-р Мустакова и д-р Масларски разширяват своя график и вече ще извършват детски консултации и в събота. Сектора по педиатрия разполага с лаборатория и рентген, което се явява изключително предимство, тъй като първичните изследвания могат да бъдат готови в рамките на 20 минути.

Работно време: Всяка събота от 9:00ч. до 13:00ч., като е препоръчително да се обадите предварително за записване на час или за допълнителна информация на тел: 0700 13 127
“Най-честите заболявания при децата в този сезон са простудните и остри респираторни заболявания като хрема, кашлица, фарингити, ларингити; възпаления като тонзилити” разказва д-р Мустакова . Тя допълва, че напоследък са доста актуални и т.н. колективни заболявания като скарлатина, инфекциозна мононуклеоза..

В какво се изразява един педиатричен преглед? – Педиатрията като наука се занимава с проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностика и лечение на детски заболявания.
„Педиатрията е превантивна медицина, чиято основна цел са профилактичните прегледи. Ние силно насърчаваме профилактиката, тъй като при диагностициране на евентуално заболяване, лечението трае по-кратко време, а приемът на антибиотици е редуциран“, съобщава д-р Пламен Масларски.

За ДКЦ Аджибадем Сити Клиник – Консултативен център Аджибадем Сити Клиник разполага със специализирани кабинети, покриващи всички медицински специалности. Структурата разполага с модерни кабинети и апаратура, като по този начин осигурява достъп до специализирани манипулации и процедури, модерна профилактика, превенция и диагностика на здравето и работи в тясна връзка с отделенията на болницата.

Д-р Тинтява Мустакова има специалност по обща медицина, детски болести и хомеопатия.
Д-р Пламен Масларски има специалност по детски болести и детска ендокринология.