Уважаеми господа Професори, 

Уважаеми доц. д-р Петров, 

 

Обръщам се към Вас с голяма благодарност за високо професионалната и своевременна помощ, която ми оказахте и спасихте живота ми.

Крилатата фраза ,, Всяко чудо за три дни” при мен се реализира на три пъти във високосната 2016.

Чудесата с мен се случиха в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, София, а тях сътвори доц. Иво Петров. 

Страдам от исхемича болест на сърцето с риск на многоклонова коронарна болест. От 2001г. съм с четири байпаса и един стент, високо степенна аортна стеноза и артериална хипертония. Последните изследвания от 2015г. откриха причините, за моята отпадналост, световъртеж и припадъци - рисково стеснение на каротидните артерии. 

Личната ми лекарка - кардиолог д-р Ема Попова ме насочи към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център:  болницата, в която биха ме върнали към нормалния живот. 

Постъпих за лечение. Бях впечетлена от перфектната организация и кординация в лечебното заведение, от рядко срещаната приветливост и съчуствие от страна на администрацията, от високия професионализъм, морал и внимание на лекуващите лекари към пациентите, от високотехнологично оборудване, от иновативните методи за диагностика и приложението на световни практики за лечение. 

Срещата ми с Доц. Иво Петров бе знаменателна - само 5 минути. 

Пет минути, в които този ведър, усмихнат професионалист, издаващ всеотдайност и  човещина, успя да извика в мен чувства на доверие и спокойствие. Усещах се, не пациент по клинична пътека, а Човек - на когото по човешки се обърна внимание. 

Не сбърках, доверих се, за което винаги ще благодаря! 

Доц. Петров бе моят Спасител три пъти през 2016 година / през януари, юли и август/.

Днес съм сс стенирани лява и дясна каротидни артерии и със сменена аортна клана на сърцето - по метода ,, TAVI”. Чувствам се добре, за моите 77 години и се моля ,,Чудото” да е за по - дълго време. 

 

Уважаеми Доц. Петров, 

 

 

Няма да стигнат думите - моите и на моето семейство, за да изкажа благодарността си към Вас. 

Прекланям се пред дарбата Ви, пред любовта Ви към професията и хората, които лекувате, към стремежа Ви да внедрявате най - добрите практити в медицината и да лекувате нас - българите. 

Прекланям се пред родолюбието Ви, че спасявайки човешки животи Вие предавате опита си на по - младите лекари и студенти тук, в България. 

Адмирирам се искрено се радвам на номинациите Ви за лекар на годината и за Оскар - медик! 

Доц. Петров, радвам се и на още едно Чудо - ние с Вас сме астрални близнаци, тодени сме на 18 март. Може  би срещата ми с Вас не бе случайна…

 

Поклон за професионализма - Вашия и на Вашите колеги от клиниката. 

 

Бъдете благословени! 

 

д-р ф.н. Ветка Панкова 

София, 05.01.2017г.