Сърдечно-съдовите заболявания са едни от водещите причини за смърт по света. Въпреки че научният напредък в областта на медицината е значителен, предотвратяването и контролирането им остават съществено предизвикателство. Редовните профилактични прегледи при кардиолог играят ключова роля в тяхното ранно откриване и контрол.

В тази връзка Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център организира и проведе безплатни консултации и прегледи в Разград. В рамките на два дни – на 8 и 9 април д-р Петър Поломски и д-р Румяна Кадийска от Клиника по кардиология на университетската болница, заедно със старша медицинска сестра Милена Петрова от Интензивно кардиологично отделение на същото лечебно заведение проведоха пълни прегледи - измериха кръвното налягане, направиха ехокардиография и консултация по документи на над 50 желаещи, които предварително бяха записали своя час, за да се възползват от акцията.

Събитието се проведе в МБАЛ Разград, където, освен профилактичните прегледи, специалистите на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдовия център представиха добри практики и обмениха ценен опит с колегите си.

Профилактичните прегледи позволиха на медицинските лица да идентифицират редица рискови фактори за развитие на сърдечни проблеми сред пациентите - високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет, тютюнопушене и заседнал начин на живот са само част от тях. Ранното им идентифициране позволи на лекарите да предприемат подходящи мерки за превенция и лечение преди да се развият сериозни сърдечни проблеми.

Редовните профилактични прегледи при кардиолог са от съществено значение за подобряване на общественото здраве. Те не само предотвратяват развитието на сериозни сърдечни проблеми, но и помагат за оптималното управление на вече наличните такива.

Инвестирането в своето здраве чрез редовни посещения при кардиолог е интелигентно решение, което може да удължи живота и да подобри качеството му. За записване на час при нас не се колебайте да ни позвъните на тел. *5544 с опция Сърдечно-съдов център.