На 12 декември в София официално бе открито едно от най-модерните лечебни заведения в България.  На събитието на Аджибадем Сити Клиник присъстваха министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов, здравният министър Десислава Атанасова, проф. Едуард Дитрих председател на Сърдечния Институт в Аризона, д-р Доналд Рейд председател на Международното дружество на Ендоваскуларните специалисти.

Борисов пожела на ръководството на Аджибадем Сити Клиник: „ Оттук пациентите да излизат такива, че да могат да отидат да работят. Частните болници не са ни в тежест, те инвестират. Пожелавам Ви успех и конкуренция.”,  завърши той.

“Целта и мисията на всички нас в Аджибадем Сити Клиник е да осигурим най-високо ниво на грижа за пациента и високо качество на медицнските услуги. Разполагаме с уникално съчетание от авангардна технология и специалисти с умения и качества на световно ниво” - това каза на церемонията по откриването и доц. Иво Петров, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник и председател на Дружеството на кардиолозите в България.

Разположен в сграда на 5 етажа, лечебният комплекс разполага с най-съвременната диагностична апаратура в страната, болничен стационар с 90 легла, 5 операционни зали и две ангиографски лаборатории. Болницата и диагностичният център са оборудвани с първия в България 3 Тесла Магнитен резонанс с ултрависоко поле.

Медицинският екип на Аджибадем Сити Клиник включка водещи лекари с доказан опит у нас и в чужбина. Приоритет за лечебното заведение и неговия екип са максимално щадящи пациентите процедури при инвазивни методи като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нерво-съдови процедури и периферни съдови интервенции.