Младите лекари от отделението по Кардиология в Сърдечно-съдов център, д-р Мария Доцева и д-р Фарес Езелдин, се срещнаха с децата от ателие „Прегърни ме“, за да им разкажат за своята работа и ежедневни дейности в болницата. Така малките художници се докоснаха до един нов свят – този на медицината.

Смисълът на лекарската професия беше изобразен върху хартия по начин, по който го виждат и разбират децата. Младите кардиолози рисуваха заедно с всички малки участници в ателието, окуражиха ги и подкрепиха, превръщайки се в техни приятели. 

Срещата на лекарите с децата е част от цялата програма на „Прегърни ме“ за интегрирането и стимулиране на креативността им. С различни преживявания и срещи децата се учат да виждат живота цветен, пъстър и красив.

Ателие „Прегърни ме“ е място, където младежи от социални домове и институции имат възможност да творят и създават изкуство – от рисунки до кукли и собственоръчно ушити елементи. В ателието децата се срещат с художници, артисти, писатели и получават шанса да общуват с тях и да научават нещо ново всеки път. Учат се и порастват в творческа среда.