Главната медицинска сестра, три старши медицински сестри и ръководителят на отдела по качество и безопасност от болница Аджибадем Сити Клиник бяха командировани за седмица в Massachusetts General Hospital, САЩ с цел обмяна на опит и запознаване с организацията и управлението на дейността в лечебното заведение според изискванията на стандартите на JCI, в частност организация на здравните грижи.

Посещението е част от инициативите за сътрудничество между Аджибадем Сити Клиник и Massachusetts General Hospital. To бе организирано по предварителна програма и насочено предимно към процеса на обучението и дейността на професионалистите по здравни грижи в кардиологично, кардиохирургично, кардиологично интензивно отделения (Intensive Care Unit), ангиографската лаборатория, както и раковото отделение във водещата американска болница.

Медицинските сестри бяха подробно запознати с определянето на оценката за болка на пациента, оценка на риска от падания, процедурата за отчитане на медицинска грешка, протокола за контрол на вътреболничните инфекции, както и съответните последващи действия. Това са дейности, които се извършват на изключително високо и професионално ниво и които ще бъдат внедрени в системата на Аджибадем Сити Клиник.

Аджибадем Сити Клиник София планира да бъдат възприети и приложени добри практики като разработване на анкета, идентифицираща удовлетвореността на пациентите и техните семейства от медицинското обслужване, изграждането на Обучителен център за пациенти и техните семейства на територията на болницата, развитие на ефективен модел на грижи, обърнат към пациента и неговото семейство и др.
Massachusetts General Hospital е третата най-стара болница в САЩ и втората най-голяма болница в Нова Англия на Harvard Medical School. Разполага с 1057 легла, обслужва над 47 000 пациенти годишно, броят на сестрите е 4 000, а хирургическият персонал извършва над 34 000 операции годишно. Тя е избрана за болница № 1 в САЩ за 2012г., което е изключително признание за нивото и качеството на лечебната дейност в престижната болница.