Доц. д-р Иво Петров, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, участва като специален ко-водещ в панел за електронното здравеопазване на престижната и първа за България Дигитална (не)конференция София 1.0. Събитието се организира от Дигиталната Национална Коалиция и се проведе под патронажа на Министерството на икономиката и българския еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел, която лично откри мащабния формат.

Доц. д-р Иво Петров се включи успешно в Дигитална (не)конференция София 1.0, споделяйки ценния си опит от позицията  на Национален консултант по кардиология  и началник на отделението по Кардиология и Ангиология на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център. В интерактивното си изложение той обърна внимание на едно от най-големите предизвикателства за дигиталните медицински услуги – секретността и достоверността на пациентските лични данни.  „В центъра на стратегията за електронно здравеопазване трябва да е човекът, като приложението на високите технологии може да доведе до оптимизиране на медицината както на популационно, така и на локализирано и персонализирано ниво.“, подчерта доц. Петров.

Сред участниците в (не)конференцията бяха Росен Плевнелиев, Лиляна Павлова, министър на българското Европредседателство, както и специалните международни гости: Аня Монрад, вицепрезиден и генерален мениджър за Централна и Източна Европа на Dell Emc и Пастора Валеро, вицепрезидент на Cisco. Присъстващите на интересния отворен форум  имаха активна роля във формирането на теми и чрез дискусии успяха да извлекат експертно мнение за тенденциите в цифровите технологиии. Крайната цел на (не)конференцията бе да трансформира колективното знание в ясна визия за дигиталното бъдеще на Европа.

Интерактивният форум се проведе на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС.  Партньори на първата у нас дигитална (не)конференция са Българската асоциация по информационни технологии, Mastercard, Telelink, Cisco, Microsoft, Dell/ЕМC, Google и фондация „Решения за бъдещето“, като част от тях подпомагат електронното обслужване на пациентите в лечебните заведения на Аджибадем Сити Клиник.