Проф. Иво Петров и доц. Живка Стойкова от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център с високи отличия на международния форум BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.

Проф. Петров, медицински директор на лечебното заведение и началник на Клиника по кардиология и ангиология получи приза „Доктор на годината“, а доц. Стойкова – началник на Интензивно кардиологично отделение, получи специална награда от името на пациентите.

Зад селекцията на участниците във форума стоят здравни организации, експерти и медии. Специалните гости на събитието - д-р Станимир Хасърджиев от Национална Пациентска Организация, д-р Николай Болтаджиев от Центъра за запазване правата в здравеопазването, д-р Ваньо Видков от Столичната колегия на БЛС, Милка Василева - председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Николай Диковски от фондация "Живот с Рак", връчиха златните статуетки. Здравният министър д-р Галя Кондева също уважи организаторите и участниците в събитието.

Наградата на проф. Петров взе д-р Александрина Кузов, една от младите надежди на Клиниката, оглавявана от професора. „Признанието, което проф. Петров получава, не е случайно. Той се грижи всеотдайно за всеки пациент, независимо от обстоятелствата и частта от денонощието“, отбеляза тя.

Доц. Стойкова от своя страна благодари на мениджърите на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център за подкрепата, на екипа си за добрата съвместна работа, както и на пациентите – за доверието.

Партньори на церемонията бяха Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването,  Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и много медийни партньори. 

За да споделят радостта им на събитието присъстваха и колегите на проф. Петров и доц. Стойкова - д-р Мюхиббе Кара и д-р Кристианна Мавродиева от Отделение по кардиохирургия, както и Радина Василева, PR на лечебното заведение.

Повече снимки вижте в нашата галерия: