11 април в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център премина като Ден на отворените врати под мотото "Започни кариерата си при нас". По време на иницативата ръководството на болницата се срещна със студенти от Факултета по обществено здраве от Медицински университет-София и им представи предимствата да стартират в професията от тази болница.

Управителят на Университетска болница Аджибадем Сити Клиник г-н Андрей Марков приветства бъдещите медицински сестри и ги запозна с кариерните възможности за развитие в болницата. Главна сестра Вергиния Клисурска и Аделина Викторова, ръководител Учебен отдел, разкриха спецификите на работата в различните отделения и стандартите на обучение според JCI, през които регулярно преминават медицинските сестри.

Всички посетители се включиха в тур обиколка, по време на която разгледаха диагностичните кабинетите, болничните стаи в отделенията по кардиология и кардиохирургия, ангиографските зали, реанимация, образна диагностика и интензивна кардиология. Срещнаха се отблизо с детайли от дейността на медицинските сестри в Сърдечно-съдов център.

На събитието присъстваха деканът на Факултета по обществено здраве проф. Магдалена Александрова и представители на учебното заведение.