Днес отбелязваме Световния ден на здравето и напомняме за значението на поддържането на крепко здравословно състояние. Тази година празникът е под надслов „Здраве за всички“ и подчертава необходимостта от равен достъп до здравеопазване.

Профилактиката е най-сигурният и доказан начин да се погрижите за здравето си навреме, затова днес ви насърчаваме да отбележите деня, обръщайки внимание на пренебрегваните състояния и да се погрижите за спокойното си бъдещето чрез профилактични прегледи.

Изминалите години бяха предизвикателни за всички нас, тъй като пандемията засегна почти всеки аспект от живота ни. Това подчерта необходимостта от силна здравна система, но открои и ключовата функция на отдадените здравни работници, защото болница без сплотен екип е просто сграда.

В България 7 април се отбелязва и като Ден на здравния работник. Нека днес отделим време, за да признаем и оценим неуморните усилия на съвременните чудотворци, които са винаги насреща, когато имаме нужда от тях. Нека тяхната всеотдайност и ангажираност към здравето служат като пример и вдъхновение.

Скъпи лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, рехабилитатори, терапевти, санитари, регистратори и екип “Администрация”, честит професионален празник! Благодарим Ви, че когато е най-страшно- не се отказвате, а търсите и намирате начин, подхождайки на първо място със съпричастност и безкраен професионализъм.