Проф. Михаел Шнайдер и д-р Крум Петров от Германия заедно с проф. Лазар Ангелков от Сърбия ще консултират безвъзмездно и ще обменят опит с българските си колеги в областта на лечението на ритъмно-проводните нарушения

Международният екип специалисти съвместно с българските си колеги от Аджибадем Сити Клиник ще консултират безплатно пациенти със съмнение или установени аритмии на 03 януари /петък/ от 08.00 до 17.00 часа, както и на 04 януари /събота/ от 08.00 до 14.00 часа. Необходимо е предварително записване на тел: 0700 13 127.

Проф. Шнайдер е един от най-изтъкнатите европейски специалисти в областта на електрофизиологията и ръководител на Специализираната болница за сърдечно-съдови заболявания в Зинделфинген, Германия. Заедно със своя колега от български произход – д-р Крум Петров, ръководител на отделението по Електрофизиология в немската клиника, стартират програма за инвазивно лечение на пациенти с всички форми на аритмии в Аджибадем Сити Клиник. Към международния екип се присъединява и д-р Лазар Ангелков - ръководител на Специализраната клиника за ритъмно-проводни нарушения в болница “Дединие” - Белград, Сърбия. Д-р Ангелков вече три месеца регулярно посещава Аджибадем Сити Клиник и извършва процедури съвместно с българския екип. Тримата известни специалисти имат огромен опит в диагностика и инвазивно лечение на пациенти с камерни и надкамерни аритмии и ще бъдат на разположение на пациентите в Аджибадем Сити Клиник.

 „Ние се радваме да обявим това дългосрочно партньорство с едни от най-големите имена в областта на електрофизиологията в полза на българските пациенти. Искаме да отбележим началото на тази клинична колаборация с безплатни консултации насочени най-вече към пациенти, които имат установени ритъмно-проводни нарушения като камерна аритмия, предсърдна аритмия или нарушения на синусовия възел”, съобщи доц. д-р Иво Петров, дм – началник на Клиниката по кардиология и ангиология на Аджибадем Сити Клиник.

Ритъмно-проводните нарушения са едни от най-разпространените заболявания на сърцето. Опасността за пациентите е, че тези заболявания в много случаи се съпровождат или са причинени от друга сърдечно-съдова патология. Често ритъмно-проводните нарушения протичат без симтпоми и могат да имат фатален край. Ето защо навременното диагностициране е от първостепенна важност за хода и ефекта от лечението, категорични са специалистите. Аджибадем Сити Клиник развива широко направление в модерното лечение на всички видове аритмии и ритъмно-проводни нарушения.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 0700 13 127.