„Края на зимата и началото на пролетта е перфектното време за освежаване на кожата и отстраняване на проблема свързан с акнето. Затова именно сега е и нашата инициатива, от която младите хора могат да се възползват за качествено и трайно лечение на проблема си”, съобщава доц. Мeри Ганчева, дм – ръководител на сектор Дераматология и Венерология в ДКЦ Аджибадем Сити Клиник.

Тя допълва, че акнето е често срещано заболяване на кожата, което създава дискомфорт и може сериозно да влоши качеството на живот на пациента. Протичането при всеки пачиент също е различно и се определя от индивидуалната предразположеност, типа кожа, различната поносимост към медикаментите, начина на живот и редица други фактори. Това налага прецизна интерпретация и конкретен подход към всеки отделен пациент с акне за да не се превърне в хроничен процес и да се задълбочи проблема .

Прегледите са изцяло посветени на навременната диагностика на проблемната кожа както при младежко акне, така и при хронично упорито акне при възрастни. Записаните ще бъдат прегледани и ще бъде избрана най-подходящата за тях терапия.