На 13 май (сряда) от 08:00ч. до 10:30ч., дерматолозите в Университетска болница Аджибадем Сити Клиник ще извършат безплатни прегледи за превенция и скрининг на рака на кожата. Необходимо е предварително записване на телефон: 0700 13 127.

Болницата отново ще бъде един от центровете на Националната кампания за превенция на рака на кожата "ЕВРОМЕЛАНОМА 2015", която се провежда по инициатива на Българското дерматологично дружество в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология.  

“Kампания се отнася за всеки, които има съмнително изменение на повърхността на кожата, подобно на бенка с не еднороден цвят вариращ от кафяв до черен, бенка с диаметър над 6 mm,  бенки с разлини по цвят части, съществуваща бенка, която променя формата, размера или цвета си, кърви или да предизвиква сърбеж” информира доц. Мери Ганчева, д.м., ръководител на сектор Дерматология и венерология към  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. Тя призовава за повишено внимание и на хората с над 50 бенки по тялото си, както и към такива, които прекарват много време под открити слънчеви лъчи, независимо дали заради професия или хоби.