Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ  осигурява продължаващо медицинско обучение на личните лекари в областта на кардиологията и ендоваскуларните процедури. Инициативата е подкрепена от фармацевтичната компания “Полфарма”. До момента през обучителната програма са преминали над 20 общопрактикуващи лекари от столицата, като курсовете ще продължат до края на тази, както и през следващата година.

Целта на програмата е да се запознаят медиците с част от дейностите в Аджибадем Сити Клиник, включително визитация в интензивното кардиологично отделение и в отделението по Кардиология и ангиология. Лекарите имат уникалната възможност да наблюдават на живо провеждането на инвазивни процедури в ангиологичната лаборатория на болницата, с помощта на видео връзка, осъществено директно в заседателната зала на сърдечно-съдовата болница. Обучители по програмата са доц. д-р Иво Петров, д.м. – медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и доц. д-р Яна Симова, д.м. – началник на отделението по Кардиология.

“Нашата обучителна програма е високо оценена от лекарите, защото освен практическата приложимост на знанията, те получават и много полезна информация за новостите в кардиологичното лечение. Инвестицията в обучението на колеги е част от корпоративната култура на Аджибадем Сити Клиник и носи голямо удовлетворение и за нас.”, коментира обучителят доц. Симова.

В рамките на обучението се обсъждат възможностите за превенция на спазъм на радиалната артерия, както и възможностите за повлияване на задух от сърдечен произход. Пред участниците се представят актуални кардиологични проблеми и се обсъждат клинични случаи под формата на презентации и отворени дискусии.

Обучителната програма за личните лекари е акредитирана от Българския лекарски съюз.