Аджибадем Сити Клиник присъедини специализираната болница по кардиология и кардиохирургия “Понтика" в град Бургас, която беше открита в края на 2010г. Клиниката е разположена в сградата на МБАЛ Бургас, като тя вече ще се казва Аджибадем Сити Клиник Бургас.

 Болницата има много добра репутация и екип от специалисти и предоставя уникално лечение в областта на сърдечно-съдовите заболявания. Тя е една от деветте лицензирани кардиохирургични клиники в България и единствената в Бургаска област. Годишно в нея се лекуват над 2000 пациенти със сложна сърдечно-съдова патология.

 „Предоставянето на медицински услуги от на най-високо ниво, не само в София, но и в други големи български градове, е много важна част от плановете ни за развитие. Аджибадем Сити Клиник е носител на световен сертификат за качество в медицината – JCI и този стандарт ще бъде прилаган в пълен обем в новите ни структури”, каза г-н Илиан Григоров, изпълнителен директор на групата Аджибадем Сити Клиник. “Ние имаме дългосрочен интерес и развиваме предоставянето на услуги в областта на сърдечно-съдовите заболявания както в София, така и в национален мащаб, а Понтика е безпорният лидер в лечението на сърдечно-съдовите заболявания в бургаска област. Така че има очевидна синергия в това Понтика да стане част от семейството на Аджибадем Сити Клиник” допълва още г-н Григоров.

 Управител на болницата ще продължи да бъде д-р Мариана Контева, един от водещите инвазивни кардиолози у нас.  Болница Понтика, ще смени своето име на Аджибадем Сити Клиник Бургас и ще запази своя изключително опитен екип, но ще разчита и на ключови специалисти от останалите лечебни заведения на Аджибадем Сити Клиник, в това число и на доц. д-р Иво Петров, който е най-изтъкнатият инвазивен кардиолог у нас. Той регулярно ще извършва сложни ендоваскуларни (безкръвни) процедури при комплексни случаи и в Бургас.

 “С обединяването на Понтика и Аджибадем Сити Клиник, Бургас ще има шанса да получи още по-съвременна, иновативна и водеща медицина”, заяви д-р Мариана Контева, управител на Аджибадем Сити Клиник Бургас. “Гордея се с моя екип, с които заедно създадохме Понтика от нулата преди почти 5 години и не случайно Аджибадем Сити Клиник проявиха интерес към нас. Основен принос за утвърденото си име и репутацията си болницата дължи именно на своите специалисти.”, допълни още д-р Контева.

 Освен придобиването на "Понтика" групата Аджибадем Сити Клиник планира официално да открие специализирана онкологична болница в София, която трябва да отвори врати до края на тази година и да осигури достъп на стотици болни, пътуващи до сега в чужбина за модерно високотехнологично лечение, липсващо у нас. Предстои и да се сдобие със сграда за изграждане на многопрофилната болница във Варна, както и да разшири с още едно крило основната сърдечно-съдова болница в София.