Онкологичният център на Аджибадем Сити Клиник бе водещ организатор на шестия Балкански конгрес по Нуклеарна медицина, който се проведе за пръв път на територията на България на 20-23 април 2017 г. в хотел Хилтън, София. Научната среща, осъществена с активната подкрепа на Българско дружество по нуклеарна медицина, Европейското дружество по Нуклеарна Медицина (EANM), Международната агенция за атомна енергия (IAEA) и Университетска болница "Александровска" събра специалисти от множество страни от Европа и света (България, Турция, Франция, Чехия, Гърция, Македония, Индия, Румъния, САЩ, Сърбия и др.). 

Курсът е част от по-мащабен проект за техническо сътрудничество на Международната агенция за атомна енергия. Основна тема на тазгодишния конгрес бе иновативното използване на науката и технологиите за прецизно таргетиране при лечението на онкологичните заболявания.

Лектори и модератори на дискусиите бяха проф. Ирена Костадинова, началник Клиника по Нуклеарна Медицина, проф. Марина Гарчева, председател на Българско дружество по Нуклеарна медицина,  проф. Антония Цоневска, д-р Габриела Матева, д-р Анастас Демирев, проф. Татяна Хаджиева, д-р Иван Георгиев, д-р Недялка Великова, д-р Камен Недев, медицинските физици Александър Аврамов и Антон Тонев от Клиниката по лъчелечение на Аджибадем Сити Клиник Онкологичен Център, както и редица утвърдени имена в световната и българската нуклеарна медицина. Те представиха последните най-модерни и иновативни за България тенденции и новости в областта на диагностициране и лечение на онкологични заболявания и обмениха опит със свои колеги за подобряване качеството на услугите и разрешаването на по-сложни онкологични заболявания.