Пациентите получили покана от Министерство на здравеопазването да посетят безплатен профилактичен преглед, могат да си запишат дата и час за преглед на тел: 0700 13 127 или на място на централна регистратура в Аджибадем Сити Клиник.

Над 400 хил. българи от цялата страната ще бъдат изследвани безплатно за посочените онкологични заболявания. По данни на националния раков регистър годишно новооткритите случаи на рак са близо 35 хиляди. С най-голяма честота е ракът на гърдата. Близо половин милион българи ще бъдат поканени да се изследват, независимо дали са здравноосигурени.

Ранното откриване на рак увеличава многократно шансовете за неговото излекуване. Националната кампания „Спри и се прегледай” дава възможност на всички пациентки, получили покана за безплатен преглед, да се подложат на мамографско изследване за рак на гърдата, aнали за скрита кръв във фекалиите за рак на дебелото черво и цитонамазка за откриване на ранни признаци на рак на шийката на матката в Аджибадем Сити Клиник София.

Необходимо е пациентите да се запишат предварително на тел: 0700 13 127 или на място в Аджибадем Сити Клиник и в деня на изследването си да носят и предоставят получената по пощата лична покана.

Необходима диета преди провеждане на скринингово изследване за рак на дебело черво можете да изтеглите от прикачения файл.