Лечебното заведение има отлична акредитационна оценка за срок от пет години за цялостната медицинска дейност, за отделните медицински и други дейности, както и за възможностите за обучение на студенти и специализанти. "Болницата се развива и утвърждава успешно, като предлага много добри стационарни условия, съвременна диагностично-лечебна апаратура и висок професионализъм на медицинските специалисти." - се посочва в официално съобщение на Министерски съвет.

"Определянето на Аджибадем Сити Клиник за университетска болница ще даде възможност на студентите още в ранните етапи на обучението си да придобият знания за съвременните методи на лечение на най-често срещаните социално-значими заболявания, каквито са болестите на сърдечно-съдовата система."- допълват от правителствената пресслужба.

“За нас решението на Министерски съвет да определи Аджибадем Сити Клиник за Университетска болница е доказателство, че за 2 години от създаването си лечебното заведение успя да се утвърди като лидер в лечението на сърдечно-съдови заболявания”, коментира медицинският директор на болницата доц. д-р Иво Петров, д.м. “Миналата година Аджибадем Сити Клиник беше отличена с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) и сега това признание от държавните органи ни мотивира допълнително да продължаваме ежедневно да полагаме усилия, за да се развиваме, да въвеждаме иновативни методики и да осигуряваме високотехнологоични и качествени здравни услуги за българските пациенти”, добавя още доц. Петров.