За по-малко от месец от старта на модерното лечебно заведение, доц. Иво Петров и неговия екип отбелязаха лечението на своя 100-тен пациент преминал през ангиографската лаборатория на Аджибадем Сити Клиник.

В рамките на тези 100 ендоваскуларни процедури са били диагностицирани и лекувани пациенти с най-разнообразна съдова патология.

“Помогнахме на пациенти с огромни мозъчни аневризми, спасихме пациенти с инфаркт, третирахме пациенти с почти пълни запушвания на мозъчните артерии и риск от инсулт, извършихме процедури на пациенти с тежки съдови нарушения на краката и предотвратихме изпращането им за отворена съдова хирургия” съобщи доц. Иво Петров, началник на клиниката по Кардиология и Ангиология към Аджибадем Сити Клиник. “Имахме и няколко пациенти с тежка резистентна хипертония (с артериално налягане над 200 mmHg), на които извършихме модерна процедура, чрез която да контролираме тази хипертония и да редуцираме приема на големия брой медикаменти.” добави доц. Петров.

Сред пациентите спасени от екипа на Аджибадем Сити Клиник имаше и такива с големи аневризми на коремната и гръдната аорта. При тях бяха поставени специални ендопротези (големи стентове) които изолират аневризмите и съответно премахват риска от разкъсване, масивен кръвоизлив и риска от смърт. Тези сложни ендоваскуларни процедури се правят много рядко у нас и голяма част от регистрирани такива пациенти са били лекувани от доц. Иво Петров, който има огромен опит с такива пациенти.

Клиниката по Кардиология и Ангиология разполага с 2 ангиографски апарата последно поколение с възможност за прецизна ангиографска диагностика и лечение на сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания.