Когато настъпи моментът вашето дете да бъде записано в ясла или детска градина, е важно да сте запознати с изискваните медицински документи. Те са не само задължителни, но и изключително важни за осигуряване на здравето и безопасността на всички подрастващи в детските заведения. В тази статия събрахме и обобщаваме кои изследвания са необходими и как можете да ги направите лесно и удобно.

Задължителни изследвания за прием в ясла/детска градина

В България при записване на дете в ясла/детска градина се изисква представяне на няколко основни медицински документа, които удостоверяват здравословното състояние на малчугана:

Медицинско свидетелство от личния лекар: Това е удостоверение, което потвърждава, че детето е здраво и няма противопоказания за прием в детско заведение.

Изследване на кръв и урина: Тези общи изследвания се правят с цел да се провери общото здравословно състояние на детето и да се установи дали има някакви скрити проблеми.

Изследване за паразити (фекална проба): Изследването на фецес е необходимо за откриване на чревни паразити, които могат да бъдат опасни за детето и другите в яслата.Имунизационен паспорт: Това е документ, който показва, че детето е получило всички задължителни ваксини според националния имунизационен календар.

Лесно, удобно и бързо с пакет от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център

За да улесним родителите в подготовката на всички необходими документи за прием в ясла и детска градина, от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център предлагаме всички задължителни изследвания обединени в един общ пакет. Той включва:

  • Чревни паразити(хелминти и протозои) – включително за детска градина и здравна книжка;
  • ПКК с автоматично диференциално броене
  • Химично изследване на урина със сухи тестове, комплексно 10 параметъра
  • Седимент-ориентировъчен

Този пакет не само спестява време и усилия, но и гарантира, че всички изисквания са изпълнени бързо и професионално. Нашите специалисти ще се погрижат за всичко необходимо, за да може Вашето дете да започне новата учебна година здраво и защитено.

А от 20 август до 30 септември идва на промоционална цена от 55 лв. Посетете ни на място на адрес: София, ул. Околовръстен път 127, всеки делничен ден до 11 ч. Без необходимост от предварително записване на час.