На 9 февруари 2024 г., петък, ще се излъчи на живо уебинар, модериран лично от председателя на Международното дружество на ендоваскуларните специалисти (International Society of Endovascular Specialists - ISEVS) проф. Палма Шоу, в който активно участие ще вземат и съпредседателите на регионалното дружество на ISEVS за Балканите проф. Виктор Костаке и проф. Иво Петров. Основната цел на събитието е да бъдат представени пред всички колеги от региона с интерес към ендоваскуларната терапия добрите практики, перспективата за развитие на дружеството и предстоящите научни и конферентни събития в региона.

В рамките на образователните мултидисциплинарни международни срещи ще бъдат обсъдени предимствата на мултидисциплинарния подход за подобряване на качеството на сърдечно-съдовите грижи.

Международното дружество на ендоваскуларните специалисти (International Society of Endovascular Specialists - ISEVS) е най-голямото дружество, мултидисциплинарно по своя характер, обединяващо идеите и усилията на ендоваскуларните специалисти в цял свят за разпространение и обучение за прилагане на модерните минимално инвазивни (ендоваскуларни) методики при пациенти с предизвикателна сърдечносъдова патология във всички анатомични сегменти на човешкото тяло.

Ендоваскуларната терапия е една от най-бързо развиващите се области на съвременната медицина и това е една от причините за огромния интерес на лекари от различни специалности, както и на пациенти към този авангарден сегмент на медицината.

От тук ще можете да проследите събитието на живо