При провелата се акция по кръводаряване на 5 април в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център бяха събрани 12 250 мл кръв. В рамките на половин ден желаещите да се включат в благородната инициатива бяха 42-ма. Поради здравословни причини противопоказания получиха 14 желаещи, с което общият брой на кръводарителите бе 28.

Средната продължителност на една сесия бе около 7 мин, което изненада даряващите за първи път. „Нито болеше, нито усещах дискомфорт. Само усещах къде е иглата. При това приключихме за има-няма 5 минутки. Пет минути за мен, спасен живот за някой в нужда. Догодина ще се включа отново в акцията ви“, сподели дама, пожелала анонимност, която бе дошла на свиждане при свой близък, когото лекуваме.  

Освен служители на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и външни лица, в инициативата се включиха и колеги от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, за които бе осигурен безплатен транспорт в двете посоки.

Акцията по кръводаряване съвместно с Центъра по трансфузионна хематология се провежда регулярно всяка година на територията на лечебното ни заведение.

Вижте повече снимки в нашата галерия