През юни месец светът говори за гръбначните изкривявания. Целта на мащабната международната кампания е да се повишава информираността за симптомите и последствията от сколиоза, за възможностите за лечение и контрол.

Проф. д-р Васил Яблански, дм – началник на Клиника по ортопедия и травматология & Център за диагностика и комплексно лечение на сколиоза в АСК УМБАЛ Токуда, и асоцииран член на Международната организация за изследване на сколиоза (Scoliosis Research Society: SRS), прие поканата да бъде гост в детска конференция „Аз и сколиозата“, която ще се проведе на 22 юни 2024 г. - събота, в софийското Ларго (площад „Независимост“), с начало 10:00 ч. Входът е свободен и не е необходима предварителна регистрация за участие в събитието.

В конференцията ще участват български здравни специалисти, с утвърдени постижения в лечението и контрола на гръбначните деформации чрез кинезитерапия,  корсетолечение и хирургия. Специални гости  ще бъдат и две от пациентките на проф. д-р В. Яблански, преминали през хирургично лечение и завърнали се към художествената гимнастика и народните танци. Водещ на „Аз и сколиозата“ ще бъде Йоана Йокко - инфлуенсър и вдъхновител с неподражаемо чувство за хумор, автор на книги за здравословно хранене.

Детската конференция е отворена за всички, които са се срещали с диагнозата сколиоза или имат интерес да научат повече за заболяването, както и да поговорят лично с утвърден специалист в лечението на гръбначни деформации у нас.

Програма, участници и още за събитието тукhttps://siz.bg/mesets-na-skoliozata/