Училище за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда на 21 март, четвъртък. Събитието, организирано от Клиниката по дерматология и венерология и Фондация Екзема България, ще се състои от 18:30 часа в Аула „Токуда“ на етаж 9.

Лекции ще изнесат водещите дерматолози в страната проф. д-р Николай Цанков, проф. д-р Здравка Демерджиева, проф. д-р Развигор Дърленски. Темата за храненето при пациенти с атопичен дерматит ще бъде представена от доц. д-р Теодора Дърленска. Входът за събитието е свободен. Не е необходимо предварително записване.

Атопичният дерматит е сериозно дерматологично и системно заболяване на целия организъм, което, нелекувано адекватно, постоянно и навреме, може да прерасне в сериозен здравословен проблем и при децата, и при възрастните. 

Заболяването се проявява през първите години след раждането. Има променлив характер, протича с периоди на обостряне и затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители. Честотата на атопичния дерматит е около 25-30% в Европа, като напоследък се увеличава. Счита се, че това е болест на цивилизацията.

 

Свързани отделения