Проф. д-р Давидов интервю за рака на простатата по повод кампанията Movember

Проф. Калоян Давидов, началник на отделение по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, беше отличен като почетен член на Урологичната секция на Сръбското медицинско дружество.

Специалистът беше поканен като гост-лектор на конгрес, на който представи случай на оперативно лечение на злокачествено заболяване на простата с робот-асистирана хирургия. Събитието е включено в Програмата на Европейското училище по урология.

Началото на роботизираните операции в УМБАЛ Токуда е поставено през 2017 г. Роботът Да Винчи е символ на най-модерната здравна грижа. За хирурзите той е гаранция за бързина, прецизност, сигурност и минимална кръвозагуба. 

Роботът Да Винчи е символ на най-модерната здравна грижа. За хирурзите роботът е гаранция за бързина, прецизност, сигурност и минимална кръвозагуба. На пациентите той дава спокойствие и увереност, че ще преминат през операцията без огромни разрези, с по-малка хирургична травма и болка и ще се възстановят максимално бързо.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда разполага с последно поколение робот Da Vinci Xi®, който има 4 хирургични ръце - три от тях се използват за инструментите и един - за триизмерната камера.

 

Свързани отделения