Пораснали герои отбелязаха Световния ден на недоносените деца на 17 ноември заедно със своите медицински специалисти от Отделението по неонатология, Клиниката по акушерство и гинекология и Отделението по офталмология. Събитието беше изпълнено с много усмивки, детски смях, радостни емоции, изненади и благодарност.

„В този ден герои са не само децата, но и медицинските екипи, както и родителите, които преминават през много трудни моменти. Пожелавам на всички да сте здрави. Бъдете уверени, че правим най-доброто за децата - не само да спасим техния живот, но той да бъде пълноценен след изписването. Използваме най-съвременните протоколи и високотехнологична апаратура, квалифицираме се всеки ден, за да направим така, че децата да се приберат по-бързо здрави у дома“, каза д-р Радка Масларска, началник на Отделението по неонатология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

На празника присъства и изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда д-р Венелина Милева.

„Желая ви от сърце да сте здрави и да гледате на вашите деца като на съкровища, които са имали смелостта да дойдат на бял свят по-рано, но и силата, с ваша подкрепа и тази на нашия екип, да прескочат този период и да вървят смело напред. От години наблюдавам как се развива грижата за недоносените деца и с гордост мога да кажа, че на върха ѝ е това, което е изградил екипът на неонатологичното отделение в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Не само заради сърцатата и всеотдайна работа, грижата за децата като за свои, но и заради непрекъснатото желание и стремеж за усъвършенстване, увеличаване на възможностите и включването на млади хора в екипа“, заяви д-р Милева.

Медицинският екип пожела на всички малки герои, имали по-труден старт в живота, да са здрави и успешни. За доброто настроение на малчуганите се погрижиха медицинските клоуни д-р Куку и д-р Джаста-Праста. Децата получиха подаръци и си направиха обща снимка пред тортата заедно с лекарите, сестрите и акушерките. 

Благодарим от сърце на HiPP, A-Derma, Aptamil, Vedra International, Plasmon, Nestle, WaterWipes за това, че се включиха в инициативата ни да зарадваме нашите гости с тематични подаръци.