На Благовещение, денят посветен на майката и новото начало, ви разказваме история за най-благата вест за едно семейство. Павел е дългоочаквна радост, която се появява на бял свят след път, осеян с предизвикателства, но осветяван от силата на вярата, надеждата и постоянството. Неговата майка, 46-годишната Елица, забременява след инвитро процедура със собствени яйцеклетки в Инвитро център Токуда

Преди да се случи щастливото събитие в живота ѝ тя прави няколко неуспешни опита в различни клиники. Елица сподели, че нито за миг не е спирала да вярва, но трудностите и неуспехите дават своето отражение и я карат да подхожда с умерен оптимизъм за сбъдването на нейната мечта. Въпреки това решава да опита отново. Насочва се към д-р Сашо Райков и Инвитро център Токуда по съвет на свои приятели.

„Много бързо ми дадоха час, в рамките на две седмици, което беше голям плюс, защото, ако беше след 3 месеца, може би щях да съм се отказала“, признава Елица. 

След изчерпателни изследвания и консултации, с д-р Райков и екипа на центъра започват инвитро процедурата. „Д-р Райков е много човечен и сърдечен. Подхожда много индивидуално и с лично отношение към пациента, което чисто психологически е много важно“, сподели Елица. Тя разказа, че е била спокойна през всички етапи на процедурата.

 „Имах само един единствен ембрион и всичко се случи от първия път с помoщта на д-р Райков, голямо щастие“, спомня си Елица. 

Дългоочакваната новина за настъпилата бременност променя живота ѝ изцяло. Бременността преминава спокойно и безпроблемно. Своето малко чудо посреща с помощта на акушер-гинеколозите д-р Мария Атанасова и д-р Мария Такова от Клиниката по акушерство и гинекология.

„За мен това е един много голям дар, най-голямото щастие. Изпитвам огромна благодарност и признателност към лекарите и медицинските специалисти за професионалната помощ и прекрасното отношение“, сподели Елица и добави, че топлата прегръдка с нейния син осмисля целия извървян път.