Специалисти по инвазивна кардиология от над 10 различни точки на света се събират във формат на обучение на младите специалисти. Той обединява презентации на водещи експерти в областта и представяне на случаи на живо. В настоящото издание събитието ще протече в хибриден вариант. Курсът е организиран със съдействието на Българското дружество по интервенционална кардиология (BulSIC) и Европейският бифуркационен клуб.

Акцентът на 11-ия Български курс по бифуркации и комплексни коронарни интервенции ще бъде върху лечението на калцинозата (калцифицирани) коронарни лезии.

По време на обучението ще бъде дискутиран прогресът в областта на комплексните коронарни интервенции и бифуркациите, новостите в терапиите, най-важните постижения и идеите за бъдещето в развитието на медицината.

„Високият интерес на колегите ни от цял свят да се включат в курса с лекции и случаи на живо за нас е изключителна чест и повод за гордост. По този начин ще предоставим на младите специалисти възможност да се докоснат до опита и знанията на доказани международни експерти.“, сподели доц. Валери Гелев, началник на Клиника по кардиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Сред експертите по инвазивна кардиология ще бъде и председателят на Европейската асоциация по перкутанни сърдечно-съдови интервенции, както и специалисти от Франция, Германия, САЩ, Гърция, Сърбия, Унгария, Италия, Хърватска, Турция и България.

Лектори ще бъдат френският инвазивен кардиолог проф. Ив Ловард, който работи в една от най-големите частни кардиологични клиники в Париж - Dr Institut Hospitalier Jacques Cartier Massy, както и в Institut Cardiovasculaire Paris-Sud, проф. Джордж Сианос, който е сред основателите на Европейския клуб за хронични тотални оклузии, проф. Акико Маехара от Колумбийски университет и Фондация за сърдечносъдови изследвания в Ню Йорк, САЩ и др.

Директорите на курса - проф. Робърт Гил, доц. Валери Гелев, д-р Николай Стоянов и проф. Добрин Василев, ще се включат както с обзорни научни презентации, така и в сесии на живо.

Курсът е със свободен достъп, не се изиксва такса правоучастие. Програмата за събитието можете да откриете тук