Клиниката по гастроентерология на АСК УМБАЛ Токуда, ръководена от доц. Петко Карагьозов, бе избрана за база, в която да се провежда професионална квалификация за придобиване на правоспособност за високоспециализирани процедури в областта.

Избраните програми са утвърдени от Ректора на МУ – Плевен, след изпълнението на които се полага изпит и се издава свидетелство, подписано от него.

Обученията, които ще бъдат извършвани в Клиника по гастроентерология на АСК УМБАЛ Токуда, ръководени от доц. Карагьозов са:

  • Абдоминална конвенционална и доплерова ултразвукова диагностика - I-во, II-ро и  III-то ниво
  • Конвенционална гастроинтестинална ендоскопия с биопсия - I-во
  • Интервенционална гастроинтестинална ендоскопия – II-ро ниво
  • ЕРХП свързани интервенционални ендоскопски процедури – III-то ниво

Секторът по интервенционална гастроентерология, ръководен от доц. Карагьозов извършва около 8 хиляди ендоскопии годишно, в това число над 800 ЕРХПГ, около 80 дигитални холангиоскопии, 700 ендоскопски ехографии (повечето от които интервенционални), 50 едноскопски субмукозни дисекции годишно - показатели, които го определят като водещ център, особено в сферата на панкреатобилиарната ендоскопия.

Въвеждането и прилагането на иновативни подходи на лечение в болниците у нас е пътят към съвременната грижа за българските пациенти. В основата на политиката на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е осигуряването на достъп до лечения в България, прилагани в различни точки на света.

Доц. Карагьозов е един от иноваторите в областта на гастроентерологията, въвежда и прилага едни от най-модерните и съвременни процедури, извършвани в най-развитите страни в света.

Той е единственият български специалист, който въведе и извършва аблативни техники при холангиокарцином (рак на жлъчните пътища) и панкреасни тумори. Методът е нов в световен мащаб, но въпреки това е достъпен и приложен при десетки пациенти в България.

За справки и информация можете да се свържете с „Учебен отдел“ в АСК УМБАЛ Токуда на:

Pavlina.stancheva@acibademcityclinic.bg

Zlatka.romanska@acibademcityclinic.bg

Тел. 02/403 4228, 02/403 4221