Изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда д-р Венелина Милева посети Национална спортна академия. Поводът бе работна среща с проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа, във връзка със сътрудничеството между двете институции по новата за НСА специалност „Медицинска сестра“.

Д-р Милева и придружаващите я представители на болницата Милена Георгиева, главна медицинска сестра, Миглена Сиракова, зам.-главна мед. сестра и Зорница Петкова, ръководител на отдел „Човешки ресурси“, изразиха подкрепата на ръководството на лечебното заведение към решението на Академията да обучава така необходимите за страната ни кадри. Именно недостигът на медицински сестри в страната прави все по-трудно осигуряването на адекватна грижа за пациентите. 

За да стимулира интереса към специалността в НСА, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще финансира таксата за обучение на 10-те студенти, приети с най-висок бал и ще отпусне ежемесечни стипендии на още 5 от първокурсниците.

Проф. д-р Иван Мазнев благодари за навременното предложение и сподели, че от 19 юни, когато Академията започна да приема кандидатстудентски документи, вече има желаещи за специалността „Медицинска сестра“.

Обсъдена бе и възможността за сътрудничество в обучението на медицинските сестри между НСА и Медицинския университет на Аджибадем в Истанбул, Турция, с който болницата си партнира.

Приемът на кандидатстудентски документи в Академията продължава до 8 юли.