Месец ноември е месецът на мъжкото здраве. Започва прочутата кампания "Мовембър" - информационна кампания за борба с рака на простата и рака на тестисите. Д-р Калоян Давидов, шеф на урологията в "Токуда" беше гост на Георги Любенов. С него разговаряхме за здравето на мъжете.

Д-р Калоян Давидов: Все още частта, която се намира под колана на мъжете, е табу, място за притеснение, страхове. Страшното, ако не отидеш да се събуеш при уролога си, е след това.

Урологът зарадва с новината, че все повече са мъжете, които отиват навреме при него. От идването на Мовембър у нас се забелязва положителна промяна. Мъжете, които идват съвсем рано, са все повече. Ракът може да бъде намерен на време и тогава лекарите могат да помогнат. Все още хирургията е методът на избор когато ракът на простатата е хванат на време.

Д-р Калоян Давидов: Животът продължава. Ракът на простатата не е присъда. Ракът на простатата, хванат на време, е една медицинска неприятност, която се случва на човек.

*Източник: БНТ, Денят започва с Георги Любенов: https://www.bnt.bg/bg/a/movembr-mesetsa-na-mzhkoto-zdrave?fbclid=IwAR2r0tR8ysZkx3bwTSVh-iZnSOAWaTpD_0VUCvzfxiLk2Avx6vkqJJwP4ts

Свързани отделения