Отличието се присъжда за ефективни и качествени хирургични грижи от международната сертификационна програма Surgical Review Corporation

Д-р Калоян Давидов, началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бе удостоен със сертификат Master Surgeon of Urology – първият в света, който се присъжда на урологичен хирург. Признанието идва от международната сертификационна програма SRC (Surgical Review Corporation).

SRC е международно призната система за сертификация на хирурзи, медицински центрове и болници, която има за цел повишаване на безопасността и ефективността, и утвърждаване на качествените хирургични грижи в цял свят. Процесът по сертифициране разглежда не само качеството на хирургичните умения, но и цялостното обслужване, отношение и грижа на хирурга към пациента. SRC-сертификатът е разпознаваем международен символ на качество и обоснован критерий за избор на хирурзи и лечебни заведения от страна на пациентите.

Към момента д-р Калоян Давидов е единственият хирург, покрил изискванията на сертификационната програма за специалност Урология.

Свързани отделения