Кардиология

Последно поколение ангиограф

Клиниката по кардиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда разполага с четири ангиографа, с които се извършва инвазивна диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове - съдови и клапни интервенции, електрофизиологични изследвания.

Най-новият ангиограф е последно поколение Innova на GE Healthcare и представлява най-модерната технология за инвазивно лечение на сърдечносъдови заболявания в България. Апаратурата съчетава последните виждания за бъдещето на инвазивната кардиология в помощ на най-добрите и съвременни методи за лечение на заболявания като исхемична болест на сърцето, клапни заболявания, периферна артериална болест (вкл. каротидни, бъбречни артерии и др.)

С последния инсталиран ангиограф в УМБАЛ Токуда могат да се правят триизмерни реконструкции и максимално фино позициониране при поставяне на стент. 8-мегапикселовата картина върху 56-инчов монитор дава изключително чист и ясен образ на коронораните съдове, за да може кардиологът да вземе най-информираното решение за евентуално последващо лечение. Ангиографът притежава функцията да съчетава различни модалности, добавяйки образи от друга диагностична апаратура като ехограф, ядрено-магнитен резонанс и компютърен томограф. Това позволява още по-голяма прецизност при оценката на състоянието на кръвоносните съдове на сърцето и последващите интервенции. Големи са и възможностите за съвместни интердисциплинарни процедури съвместно с кардиохирурзи, неврохирурзи, съдови хирурзи и др.

От гледна точка на пациента не по-маловажно качество на новата апаратура е ниското ниво на облъчване, посредством прецизност на рентгеновите дози, необходими за директно наблюдение на сърдечните съдове.

Възможностите на новия апарат допринасят за прилагането на иновативни подходи в интервенционалната кардиология. Най-новите методи, одобрени и извършвани в света, се прилагат и в Клиниката по кардиология на УМБАЛ Токуда. Заедно с професионализма и богатия опит на екипа, клиниката се нарежда сред най-добрите на национално и дори на европейско ниво.

Основни характеристики на новия ангиограф Innova IGS 520:

  • Изключително качество на образа на дигиталния детектор, оптимизиран за интервенционални процедури в областта на кардиологията
  • Ниска доза на облъчване за пациента
  • Съвременни клинични приложения позволяващи прецизирането на лечението чрез 3D реконструкции на образите, подчертано изобразяване на стента, позволяващо фини настройки при неговото поставяне, специализирани техники за допълнително намаляване на пациентната доза, без компромис в качеството на образа
  • 8-мегапикселов 56-инчов монитор даващ възможност на кардиолога да проследява и най-малките детайли в образа, и да взема прецизни решения по отношение на лечението.