Д-р Мефтуне Шефкетова

Началник отделение
Акушер-гинеколог Специалист по Репродуктивна медицина
Д-р Мефтуне Шефкетова e ръководител на Центъра за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от началото на 2018 г. Тя защитава специалност „Акушерство и гинекология“ и „Репродуктивна медицина“ през 2009 г. в София. Има опит в процедурите, спомагащи диагностицирането на инфертилитета при двойката. В работата си през годините успешно прилага методите на лечение на репродуктивните проблеми. Членува в ESHRE (Европейското общество по човешка репродукция и ембриология), като участва активно в ежегодните му срещи.
 • Клинични интереси

  Клинични интереси
  Още по време на специализацията, репродуктивната медицина и асистираните технологии се превръщат във фокус на професионалните интереси на Д-р Мефтуне Шефкетова. 
 • Професионален опит

  Професионален опит
  Първите си стъпки в областта на асистираната репродукция прави в „ГПСАГМП Д-р Георги Стаменов“, веднага след придобиване на специалност. Продължава работа с екипа му в МБАЛ за женско здраве „Надежда“. Има опит в процедурите, спомагащи диагностицирането на инфертилитета при двойката - ултразвукова диагностика, хистеросалпингография, както и в хирургични дейности като хистероскопия, лапароскопия. В работата си през годините успешно прилага методи на лечение на репродуктивните проблеми като индукция на овулацията, интаутеринна инсеминация, стимулация за ин витро и ICSI оплождане. От началото на 2018 г. оглавява Центъра за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.
 • Образование

  Образование
  Д-р Мефтуне Шефкетова защитава специалност „Акушерство и гинекология“ и „Репродуктивна медицина“ през 2009 г. в София.
 • Спецификации и квалификации

  Спецификации и квалификации
  Д-р Шефкетова притежава сертификат за Диагностични лапароскопии; Медицинска педагогика; Интерактивен GCP за опитни изследвания. 

 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества
  Членува в ESHRE (Европейското общество по човешка репродукция и ембриология), като участва активно в ежегодните му срещи; симпозиуми на Internationals IVI congresses; симпозиуми по репродуктивна хирургия; семинари на „Ovarian club”. 

Свързани блог статии

Свързани блог статии