Отделението по Кардиохиругия към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център според данни на „Индекс на болниците“ въз основа на НЗОК за обем дейност и лечебен резултат е на първо място по брой кардиохирургични операции за изминалата 2021 година.

Запиши се за Работилница по Кардиохирургия с д-р Асен Келчев

 

 

Уъркшопът ще се проведе в две части, теоритична и практическа, с две големи теми:

  • Аортно-коронарен байпас
  • Клапна хирургия 

Идеята на д-р Асен Келчев и ръководения от него екип е да запознаят студентите и специализантите с кардиохирургията отблизо. Ще бъдат демонстрирани зашиване на аортно-коронарен байпас и смяна на сърдечна клапа върху свинско сърце. В оперативния блок на болницата участниците в работилницата ще се запознаят как се поставя анестезия, какво е интраоперативна трансезофагеална ехокардиография и реанимация.

 

 

 

Съгласявам се с <a target="_blank" href="/docs/default-source/privacy-files-gdpr/bg-privacynotice-310321.pdf?Status=Master&amp;sfvrsn=bf3da4cc_6/ BG-PrivacyNotice-310321">декларацията за поверителност </a>на Acibadem City Clinic
Д-р Асен Келчев, ръководител на Отделението по кардиохирургия

Д-р Асен Келчев завършва с отличие медицина в МУ-София. Има две специалности „Кардиохирургия” и „Съдова Хирургия”, както и магистърска степен по Здравен Мениджмънт.

От 2018 г. завежда Отделението по кардиохирургия към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център. Екипът на д-р Асен Келчев е първият в България, въвел имплантиране на аортна клапа без разрязване на гръдната кост. За периода 2018-2020 г. над 90% от клапно съхраняващите операции в Отделението по кардиохирургия към Сърдечно-съдов център са сменени чрез минимално инвазивна хирургия. 

Две поредни години д-р Асен Келчев печели голямата награда на "Капитал" за иновации в здравеопазването.

Д-р Асен Келчев и неговият екип прилагат рутинна програма по ритъмна хирургия и клипсиране на ухото на ляво предсърдие при пациенти с предсърдно мъждене. В отделението по Кардиохирургия се извършват клапно съхраняващи операции на митралната и аортната клапи, както и операцията на Тайрън Дейвид при аневризми на корена на аортата.

Вижте още специалисти от Центъра за асистирана репродукция

Новини

Прочетете повече в блога ни