Възобновяваме литотрипсиите от 1 декември

Print

Процедурите за разбиване на камъни в бъбреците по метода на литотрипсия се възобновяват в Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна. Те ще се провеждат отново от 1 декември 2018 г. след консулт с уролог и записване на час.

След техническата  пауза лекарите и пациентите могат отново да разчитат на възможностите на нашия апарат - най-добрият в Североизточна България. С апарата, който позволява визуализация и на рентген-негативни камъни, работят специалистите по урология д-р Панайотов, д-р Абушев, д-р Стамболийски и доц. Ганев. И четиримата са уважавани имена в медицината и със сериозен опит в екстракорпоралната литотрипсия. 

Неинвазивната процедура се провежда и по Здравна каса. Тя е лесна за понасяне от пациентите и се изисква еднодневен болничен престой. 

Литотриптерът в Аджибадем Сити Клиник Варна позволява и ортотрипсия - лечение на хронични заболявания на сухожилията и околоставните тъкани, както и при различни мускулни болки. Методът на шоково-вълновата терапия е въведен от проф. Димитър Райков и се провежда в медицинския център от него.